Taistelupelit Toimintapelit

Erilaiset taistelupelit

Erilaiset taistelupelit konsoleilla ja tietokoneella

Taistelupelit ovat erittäin suosittu ja laajalle levinnyt pelikategoria. Niissä pelaaja luo itselleen henkilökohtaisen hahmon tai valitsee sopivan hahmon pelin valmiiksi tehdyistä figuureista. Taistelupelien tarkoituksena on se, että pelaaja käy kamppailua lähietäisyydeltä muita pelaajia tai tekoälyllä toimivaa ohjelmointia vastaan. Pelaaja voi turvautua erilaisiin aseisiin ja kehittää erikoisempia iskuja, joiden tarkoituksena on lamaannuttaa vastustaja. Mitä pidempään pelaaja selviytyy taisteluympäristössä, sitä pidemmälle hahmo pääsee kehittymään ja sitä haastavammiksi vastukset lopulta käyvät. Taistelupelejä voi pelata erilaisilla pelikonsoleilla, tietokoneella ja älypuhelimilla.

Street Fighter V

Street Fighter V on Capcom Co ja Dimps Corporationin yhteistyössä kehittämä taistelupeli, joka on kehitetty sekä Playstation, että Windows PC -järjestelmille. Peliä voi siis pelata kummalla tahansa alustalla. Peli on uusin versio Street Fighter -pelisarjassa ja kuudentoista hahmon lisäksi peliä voi pelata tarinan muodossa uusien päivitysten myötä. Pelissä pelaajan on tarkoitus tuhota vastustajansa erityisten iskujen ja kykyjen avulla. Pelin tarina on kytköksissä pelin aiempiin versioihin, mutta sitä on mahdollista pelata myös tietämättä mitään aiemmista sarjan peleistä.

Under Night In-Birth

Under Night In-Birth kehitettiin alun perin pelaajien iloksi japanilaisiin pelihalleihin. Tämän jälkeen peliyhtiöt Ecole Software ja French-Bread ottivat asiakseen kehittää suositun konsolipelin, jonka hahmot saivat enemmän syvyyttä ja peli sai varsinaisen tarinan taustalleen. Pelissä kansalaisia riivaa niin sanottu Hollow Night -ilmiö, jonka myötä vaaralliset henget riepottelevat ihmisiä vieden heitä jopa hulluuden partaalle. Peli käyttää 2D-teknologiaa ja sen taisteluominaisuudet ovat hyvin epätyypillisiä ja innovatiivisia tavanomaisiin taistelupeleihin verrattuna. Peli on saanut kohtalaisen hyviä arvosteluja konsolipelaajien piireissä etenkin taisteluominaisuuksiensa puolesta.

Tekken

Tekken on Bandai Namko Entertainmentin kehittämä pelisarja, josta on tähän mennessä julkaistu jo 7 erilaista osaa. Pelin nimi Tekken juontaa juurensa japanilaisesta termistä “rautanyrkki” ja sen ensimmäinen osa on julkaistu jo vuonna 1994. Peli on julkaistu lähes kaikille mahdollisille pelialustoille ja sitä voi pelata niin tietokoneella, konsoleilla kuin myös älypuhelimen avulla. Tekken on myös innoittanut lukuisia spin-off pelejä ja on säilyttänyt lähes legendaarisen maineensa pelaajien keskuudessa jo pitkään. Pelin maailmaan sijoittuva elokuva puolestaan julkaistiin vuonna 2009.

Mortal Kombat X

Mortal Kombat X on NetherRealms Studios -yhtiön tuottama peli, jota voi pelata konsoleilla, tietokoneella ja iOS, sekä Android-järjestelmän älypuhelimilla. Mortal Kombat X ei sovi lapsille, sillä pelisarja on tunnettu graafisista iskuistaan ja taisteluistaan, jossa ei pelätä näyttää raakoja yksityiskohtia. Vaikka pelin konsoliversiot saivatkin aikoinaan paljon kritiikkiä osakseen, on peli kuitenkin kivunnut yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista taistelupeleistä. Pelissä on valittavana jopa 24 erilaista hahmoa, joista pelaaja löytää takuulla mieluisensa. Pelaaja voi valita joko pelattavan juonen tai vastaavasti taisteluun keskittyviä haasteita.

Konsoleilla pelaamisen hyvät ja huonot puolet

Moni pelaaja on hullaantunut konsolipelien maailmasta sen takia, että pelien valikoima on niin suuri ja konsolin voi yhdistää valtavan suurelle ruudulle kiinni televisioon. Pelaajalla on mahdollisuus liittää konsoliin monia erilaisia lisäosia ja ohjaimia. Nämä tekevät pelikokemuksesta entistä mielenkiintoisemman ja joustavamman. Pelaajat voivat myös yhdistää itsensä internettiin ja tällä tavalla pelata pelejä niin ystäviensä kanssa, kuin myös muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa. Konsoleissa huono puoli on kuitenkin se, että ohjain, konsoli ja televisio ovat yhdessä kallis paketti hankittavaksi.

Tietokoneella pelaamisen hyvät ja huonot puolet

Tietokone on edelleen vuosien saatossa säilyttänyt suosionsa pelaajien silmissä. Tietokoneen voi helposti yhdistää internettiin ja tällä tavalla pelaaja pääsee kokeilemaan lempipelejään interaktiivisesti muun pelaajayhteisön kanssa. Pelaaminen on myös tarkempaa kuin yleisesti konsoleilla, sillä pelien resoluutio ja pelaamisen tarkoitetun hiiren ominaisuudet ovat erittäin tarkkoja ja monipuolisia. Tietokonepeleissä huono puoli on kuitenkin se, että taistelupelit vaativat koneelta usein loistavaa prosessointikykyä ja hyvää suoritusta. Tämän vuoksi pelaamiseen tarkoitettu kone ja sen nettiyhteys tulee olla ajanmukaisella tasolla parhaan mahdollisen kokemuksen saavuttamiseksi.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan on helppo ymmärtää miksi taistelupelit ovat niin suuressa suosiossa ympäri maailmaa. Ensinnäkin pelit ovat monipuolisia, sillä pelaaja voi harjoitella kykyjään niin fantasiamaailmassa, kuin vaikkapa urheilunkin parissa. Vain taivas on siis rajana sille, mitä kaikkea pelaajat voivat hahmojensa välityksellä kokea. Taistelupelit ovat mukaansa tempaavia ja kannustavat pelaajaa pelaamaan hyvinkin intensiivisesti. Mitä pidemmälle pelaaja hahmonsa kanssa pääsee, sitä parempi pelaamisen tarjoama jännitys on. Pelaaminen vaatii siis hieman kärsivällisyyttä pelaajan pyrkiessä valitsemansa taistelupelin huipulle muita vastaan kilpaillessaan.

Konsoleissa ja tietokoneissa on kummassakin omat hyvät ja huonot puolensa, mutta yksi asia on selvää: valikoima on suuri ja pelaaja voi valita pelinsä laidasta laitaan riippumatta siitä, pelaako pelikonsolin tai tietokoneen kautta. Konsoleiden viime vuosina kehittämät interaktiiviset pelialustat takaavat sen, että pelaaja voi nauttia kokemuksesta muiden samanhenkisten ihmisten kanssa kommunikoiden läpi pelin tiimellyksen. Niin tietokoneella kuin konsolillakin pelatessaan ei enää yleensä tarvitse huolehtia cd-mallisen levykkeen ostamisesta, sillä pelin hankkiminen tapahtuu virtuaalisen kaupan kautta. Pelaaminen on hauskaa ajanvietettä, jota kannattaa kokeilla makunsa mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *