Ilmapiiri

Ilmapiiri

Hahmot luovat pelin tunnelman

Erilaiset hahmot ovat tärkeä osa viihtyvyyden luomisessa videopeleissä. Hahmoilla on oma tarinansa kerrottavana, sekä usein myös oma tehtävänsä pelissä. Taistelupelien kerronnallisuuden lisääntymisen ansiosta genren pelit ovat koukuttaneet vakituisia pelaajia, jotka jaksavat pelata pelejä vuodesta toiseen samoilla hahmoilla. Monet hahmot ovat pelikansalle tuttuja jo vuosikymmenien takaa. Esittelemme tässä artikkelissa joitain klassikkohahmoja kuten Yoshimitsun, Heihachi Mitchiman sekä monia muita.

Mortal Kombatin legendaariset hahmot

Mortal Kombat on vaikuttanut videopelimaailmassa jo useita vuosikymmeniä, joten ei ole ihme, että moni näistä hahmoista on saanut legendaarisen maineen. Yksi näistä klassikkohahmoista on Goro. Goro on Mortal Kombat -pelisarjan “grand old man”, sillä tämä yli 2000-vuotias pelihahmo on esiintynyt kahdeksassa Mortal Kombat -pelissä. Turnauksissa hyvin voitokkaalla, lihaksikkaalla ja vihertävän värisellä Gorolla on neljä kättä ja pelottava maine muiden hahmojen keskuudessa.

Osa Mortal Kombat -hahmoista muuttavat muotoaan pelin juonen edetessä. Tästä esimerkkinä Scorpion, josta tuli haamu, kun Sub-Zero tappoi hänet. Scorpion sai myöhemmin ihmismuotonsa takaisin, ja tämä ninjasoturi tunnetaankin nykyään Hanzo Hashina. Sub-Zero on jäätävän näköinen lihaksikas ninja, jonka erikoiskyky on tehdä jääiskuja viholliseen. Sub-Zero on yksi pelisarjan alkuperäisistä hahmoista ja siksi myös yksi tunnetuimmista Mortal Kombat -taistelijoista.

Soul Caliburin klassikot

Klassikkohahmoja Soul Calibur -pelisarjassa ovat Yoshimitsu, Voldo ja Ivy. Yoshimitsu esiintyy myös Tekken-pelisarjasta, minkä takia se on erittäin tunnettu taistelupelien pelaajien keskuudessa. Yoshimitsu on aavesamurai, pelimaailman Robin Hood, jonka tehtävä on varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Tämän voimakkaan hahmon erikoiskykyjä ovat nopeus, teleporttaaminen sekä maaginen katana. Voldo puolestaan on ennalta arvaamaton taistelija, joka pukeutuu piikikkääseen haarniskaan ja Wolverine-tyylisiin terähanskoihin.

Isabella Valentine eli Ivy on dominahenkinen, näyttävä hahmo. Vähäpukeisena, mutta rohkeana ja säälimättömänä taistelijana kuvattu Ivy on esiintynyt Soul Calibur -peleissä aivan pelisarjan alusta saakka. Jotkut pitävät Ivya pahana hahmona, mutta sisimmässään Ivy haluaa vain vapautua kirotusta elämästään ja tekee kaikkensa sen eteen. Ivy onkin yksi Soul Caliburin suosituimmista hahmoista – ei vain ulkonäkönsä, vaan myös luonteensa ansiosta.

Tekken-pelisarjan hahmot

Heihachi Mishima on Tekken-peleistä tuttu hahmo, joka on ollut mukana kaikissa pelisarjan peleissä. Heihachi oli Mishima Zaibatsun johtaja, mutta hän menetti yhtiönsä hävittyään King of Iron -turnauksen. Heihachi on ulkonäöltään äreän näköinen, lihaksikas mies, jolla harmaat, pystyt hiukset. Jin Kazama, joka sai Mishima Zaibatsun johtaakseen, on Heihachin lapsenlapsi. Jin on ollut pelattavana hahmona Tekken 3 -pelistä alkaen.

Marshall Law on Heihachin tavoin esiintynyt lähes kaikissa Tekken-peleissä. Hänet tunnetaan myös nimellä The Fighting Chef, sillä ennen tappelijan uraansa hän oli kuuluisa keittiömestari, joka joutui kuitenkin sulkemaan ravintolan käyttäytyessään aggressiivisesti asiakkaita kohtaan. Law taistelee Jeet Kune Do -tyylillä. Muita erityisen tunnettuja Tekken-hahmoja ovat muun muassa robotti Jack, tiikeripäinen showpainija King, erittäin atleettisesti liikkuva Eddy Gordo sekä kaunis, mutta tappava Ling Xiaoyu.

Muita suosittuja toimintahahmoja

Infamous-pelin päähenkilö Cole MacGrath oli alun perin tavallinen pyörälähetti. Viedessään pakettia Historic Districtiin hänelle annettiin ohjeeksi avata perille päästyään paketti. Paketti räjähti ja se toi Colelle uskomattoman kyvyn kontrolloida sähköä. Cole pystyy luomaan sähkökranaatteja sekä sähköisiä paineaaltoja. Yksi Colen kyvyistä on elektromagneettinen aikahyppy, jolla Cole pääsee matkustamaan ajassa taaksepäin. Colen tehtäväksi tuleekin etsiä räjähdyksen aiheuttanut pahis ja viedä hänet FBI-agentille.

Nicole on puolestaan Dead or Alive 4:ssa esiintyvä voimakas hahmo, joka toimii komentajana avaruuskeskuksessa. Nicole, joka tunnetaan myös nimellä Spartan-458, on marsilainen teräksinen hahmo, joka pystyy juoksemaan lähes 90 kilometrin tuntivauhdilla ja nostamaan kolme kertaa oman painonsa verran. Hänellä on myös tarkka yönäkö ja erittäin hyvä reaktionopeus sekä telepaattisia kykyjä. Taistelujen tuoksinnassa Nicolesta kuoriutuu esiin aggressiivinen persoonallisuus, joka ei pelkää väkivaltaa.

Sympaattisen hellyttävää – painajaismaisen pahaa

Kaikkien tuntema putkimies Super Mario esiintyy itseoikeutetusti Super Smash Bros -taistelupelissä. Mario pudottaa Smash Bros -peleissä vastustajia tasolta pois lyömällä niitä. Pokemoneista tuttu Pikachu on sympaattinen ja hellyyttävä Ash Ketchumin seuralainen, mutta Pokemon-pelien taistelutantereella se on lähes pysäyttämätön. Hahmo kehittyy sitä paremmin, mitä enemmän sitä käyttää ja se voi näin auttaa taistelussa monipuolisemmin. Pokemon-pelejä julkaistaan säännöllisesti monille eri alustoille Nintendo Switchistä älypuhelimiin.

Freddy Krueger on samannimiseen, erittäin tunnettuun kauhuleffasarjaan perustuvan Elm Street -videopelin antisankari. Pelaaja on tavallinen teini, joka kerää Freddyn surmaamien ihmisten luita ja piilottaa niitä paikallisen lukioon. Palaneesta ihostaan, lierihatustaan ja villapaidastaan tuttu ikoninen pahis iskee pahaa-aavistamattomien uhriensa uniin, joten hänen kukistamisensa ei olekaan niin yksinkertaista. Freddy esiintyy myös vuonna 2011 julkaistun Mortal Kombat -pelisarjan lisäosassa pelattavana hahmona.

Lopuksi: yksi parhaimmista

Kun taistelupelien hahmoista puhutaan, ei voida ohittaa Ezio Auritore da Firenzen nimeä: se on päässyt jopa Guinnessin Ennätysten kirjan parhaimpien pelihahmojen listalle. Ezio on päähahmo useimmissa Assassin´s Greed -pelisarjan osissa. Ezio lähtee pelisarjan alussa kostamaan perheensä epäoikeudenmukaista kuolemaa. Tämä salaperäinen italialainen aatelismies seikkailee neljässä Assassin´s Greed -pelissä. Sarja sijoittuu renessanssiin ja Ezion vaatetus, etenkin viitta, kuvaa hyvin tätä aikakautta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *