PUBG logo
Taistelupelit

PUBG – opas BR pelien kuninkaasta

PUBG, eli Playerunknown’s Battlegrounds on battle royale tyyppinen sotapeli jossa 100 laskuvarjolla liitelevää sotilasta tiputetaan lentokoneesta alas ja vain yksi voi voittaa. PUBG on yksi tämän hetken suosituimmista peleistä sillä sen saama suosio esports-skenessä on räjähtänyt täysin käsiin. Peliä pelataan lähes viikoittain ympäri maailmaa ja pelin parhaimmat joukkueet mittelevät satojen tuhansien tai jopa miljoonien eurojen arvoisista palkintosummista.

PUBG julkaistiin vuonna 2017 joten saatat tässä kohtaa miettiä, pystyykö pelissä enää pärjäämään kun muilla on niin rutkasti jo etumatkaa? Lyhyt vastaus on kyllä, mutta kovin helppoa se ei tule olemaan. PUBG on enemmän sotaa simuloiva peli, kuin puhdas videopeli. Tämä eroavaisuus kannattaa sisäistää ihan alkumetreillä niin tiedät jo valmiiksi mitä odottaa. Mikäli kuitenkin haluat oppia PUBG:ia pelaamaan, suosittelemme lukemaan hyvin tarkkaan seuraavat vihjeet ja vinkit!

Mitä minun tulisi opetella ensin?

Oletamme että olet joskus elämässäsi FPS (First Person Shooter) -pelejä pelannut ja tiedät jo miten tällaisissa peleissä ampuminen sekä siihen liittyvät tekniikat toimivat. Nyt voit sitten unohtaa kaiken minkä olet oppinut sillä PUBG ei anna yhtään armoa aseiden käsittelyssä. Ne ovat poikkeuksetta kaikki hyvin vaikeita käsiteltäviä, eikä esimerkiksi aseiden rekyylit ole kovinkaan mielekästä puuhaa hallittavaksi, mikäli samanlaista peliä et koskaan ole ennen kokeillut.

Opettele siis hallitsemaan ihan ensimmäisenä tehtävänäsi aseiden rekyylejä ja kokeile niitä eri lisäosien (kompensaattori, gripit, jne.) kanssa. PUBG tarjoaa pelaajille harjoitusservereitä sekä “ampumaradan” jossa voit harjoitella rauhassa kaikkien pelistä löytyvien aseiden kanssa.

Kun olet opetellut ampumaan, on aika opetella miten pelin tärkeimpiin osa-alueisiin kuuluva “loottaus” toimii. Loottaus on pelissä tapahtuvaa tarvikkeiden poimimista ja näihin lukeutuu tietysti olennaisena myös aseet, attachmentit sekä panokset. Loottaaminen tapahtuu PC:llä pelatessa oletusarvoisesta F -näppäintä painamalla, mutta siihen on nopeampikin keino ja se kannattaa opetella välittömästi. Painamalla “TAB” -näppäintä pystyt avaamaan pelistä löytyvän “reppusi” sisällön jonka jälkeen voit vasemmalta raahata haluamiasi tarvikkeita suoraan inventoryysi. Tämä on huomattavasti nopeampaa kuin esimerkiksi F -näppäimen painaminen, vaikka alussa näin ei välttämättä tuntuisikaan.

Maltti on valttia

Pidä mielessäsi seuraava lause: “Odota. Vihollinen tekee kuitenkin ensimmäisen virheen”. Tämä on peli jossa joudut parhaimmillaan odottelemaan autiossa talossa minuutteja, ennen kuin voit lähteä liikkumaan. Pelissä on kyse kärsivällisyydestä ja maltilla pelaavat pelaajat palkitaan lähes aina. Anna vihollisesi tehdä ensimmäinen virhe ja käytä tätä hyödyksesi.

Pelaajien spottaaminen on esimerkiksi kohtalaisen vaikeaa, mutta mikäli lähdet liikkumaan, sinut huomataan huomattavasti helpommin. Tämä kannattaa muistaa myös siinä kohtaa, kun peli alkaa lähestymään loppuaan ja piilopaikat alkavat vähentymään. Pyri liikkumaan mahdollisimman vähän kun tiedät että vihollisesi on spotannut sinut. Mikäli sinun on aivan pakko liikku, yritä tehdä se siten, että saatavilla on koko ajan suojaisia paikkoja kuten mm. kiviä, puita, taloja, autoja jne. Kaikki nämä tekevät sinusta vaikeammin osuttavan. PUBG:ssa aseet ovat äärimmäisen tehokkaita ja esimerkiksi jo 1-3 luotia rynnäkkökivääristä saattaa päättää pelisi.

PUBG ja vedonlyönti

Mikäli ihastut peliin oikein kunnolla, saattaa seuraava askeleesi olla ammattilaispelien katsominen twitchin välityksellä sekä jopa otteluista vetoa lyöminen. PUBG on noussut vedonlyöntiyhtiöiden listoilla hyvinkin korkealle sillä peli on kohtalaisen katsojaystävällinen ja siitä on helppo seurata omien vetojensa kehittymistä.

Mikäli etsit itsellesi pelipaikkaa PUBG -vedonlyöntiä varten, suosittelemme tarkistamaan sivuston www.slottistarat.com sillä sieltä tulet löytämään useita eri nettikasinoita jotka tarjoavat lähes päivittäisiä kohteita esportsin parhaimmista peleistä ja turnauksista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *