Fortnite Taistelupelit

Opas Fortniten ihmeelliseen maailmaan

Taas tuo “outbuildasi” minut. Miten se koko ajan tietää missä menen? Miten tuo osaa editoida noin nopeasti? – Oletko kenties koskaan saanut itsesi kiinni hokemasta edellisiä kysymyksiä? Mikäli pelaat Fortniteä ja kuulut taitotasoiltasi keskikastiin (kuten 99% pelaajapoolista), vastauksesi on luultavasti kyllä. Vuonna 2017 Epic Gamesin toimesta julkaistu Fortnite Battle Royale on kiistatta yksi maailman kaikkien aikojen tunnetuimpia pelejä. Fortnite on saavuttanut samanlaisen tai jopa suuremman suosion kuin ikivihreät Mariot tai vaikkapa Crash Bandicoot -pelisarjan pelit. 

Fortniteä pelaa kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailman, joten on sanomattakin selvää, että tämän kokoisesta pelaajapoolista tulee kohtalaisen taitaviakin vastustajia joskus vastaan. Yleisesti ottaen Fortnite pelaajien keskitaso on noussut valtavasti kahdessa vuodessa, eikä pelin pelaaminen ns. “just for fun” -tyyppisesti ole oikeastaan edes enää mahdollista. Ellet sitten pelaa kevyempää “Team Rumble” pelimuotoa, mutta soolot, duot sekä squadit ovat huomattavasti vaikeampia, mitä ne olivat esimerkiksi vielä vuosi sitten. 

Mikäli olet kyllästynyt siihen, että joudut lobbysta hakemaan koko ajan vauhtia uuteen peliin, nappaa seuraavat vinkit talteen ja lähde niiden avulla kehittämään peliäsi kohti parempaan!

Älä välttele rakentamista

Monien pelaajien ratkaisu siihen, etteivät he osaa rakentaa, on se, että he pyrkivät välttelemään sitä hinnalla millä hyvänsä. On sanomattakin selvää, ettei tällainen lähestymistapa ole kovin kestävällä pohjalla, jos tarkoituksena on kehittyä pelissä. Mikäli haluat oppia rakentamaan paremmin, sinun tulee myös harjoitella sitä. Ennen Fortnite oppaissa oli yleensä vinkkinä sellainen, että sinun tulisi hypätä ns. Hot Zoneille, jotta oppisit taistelemaan sekä rakentamaan. Tämä väittämä pätee kyllä ampumisen kohdalla, mutta ei rakentamisen. Mietitäänpä tilannetta jossa hyppäät esimerkiksi Tilted Towersiin (siihen vanhaan, jossa rakentaminen oli vielä mahdollista). Samassa talossa on luultavasti 3-5 pelaajaa taistelemassa samasta lootista. On hyvin todennäköistä, että ottelusi päättyy ennen kuin olet yhtä seinää enempää ehtinyt rakentamaan. Mitä tästä opit? Et yhtikäs mitään. 

Fortnite tarjoaa onneksi nykypäivänä mahdollisuuden treenata rakentamista ns. “Creative” pelimoodissa, jossa pelaajalla on rajaton määrä materiaaleja käytettäväksi. Voit siis treenata niin pitkään kuin ikinä haluat. Me suosittelemmekin lämpimästi, että mikäli haluat tulla paremmaksi rakentajaksi Fortnitessä, sinun tulisi ainakin 1 tunti päivässä treenata Creativessa buildaamista. 

Pyramidi, pyramidi, pyramidi

Pyramidien rakentaminen ei ollut lähellekään Fortniten META:a (Most Effective Tactic Available) vielä vuonna 2017, tai vuonna 2018, mutta siitä on nopeasti tullut ammattilaistenkin käyttämä keino pärjätä paremmin peleissä. Pyramidien rakentaminen sekä niiden editointi on yksi parhaimmista asioista joita voit omalle pelillesi tehdä. Esimerkiksi Arena-matseissa 1×1 torneissa kyttääminen on huomattavasti tehokkaampaa, kun suljet itsesi kolmanteen kerrokseen (älä rakenna korkeampaa, tai otat fall damagea) ja rakennat sisälle pyramidin. Voit näin ollen editoida seinään ikkunan ja itse olla kyykyssä (suojassa) pyramidin takana. Näin ollen minimoit mahdolliset kulmat joista sinut voidaan ampua. Mikäli pyramidia ei ole bindattu vielä näppäimistöösi (tai ohjaimeen), suosittelemme tekemään tämän välittömästi. 

Fortnite ja vedonlyöntiFortniten World Cup kisailtiin vuonna 2019, ja tuhansien pelaajien joukosta tiensä ykköseksi selvitti USA:ssa syntynyt “Bugha”, joka kuittasi voitostaan huimat 3 miljoonaa dollaria. Tämä kertoo osittain jo siitä, että Fortnite ja sen ympärillä pyörivä vedonlyönti on kasvanut huimasti viimeisten vuosien aikana. Vaikka suurin osa peliä pelaavista ei saa edes vetoa lyödä (8-15 vuotiaat), aikuisiän saavuttaneiden Fortnite-fanien keskuudessa julkkis- tai pro-matseista vetoa lyöminen on ns. “in”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *